Tuesday, May 17, 2011

haiii rakan2 ku....

assalammualaikum and selamat sejahtera rakan2 semua...
lama rsanya mia x mengupdate blog niiii rasa rndu pulak untuk bercerita hehehe..oklah 1st of all mia mintak maap yer sbb lama xupdate blog ni..kesibukan diri dengan kerja and keluarga amat padat sekali.Entry kali ni mia nak cerita tentang virgin cocout oil..alhamdulilah pas mia pakai produk kesihatan mia bertambah cergas..ari2 mia jadikan mia seorang yang aktif.Kalo dulu mia mudah letih and sakit sekarang alhamdulilah xde lg rasa sengal2 badan and PMS mia pun mula regular semula.Jerawat yang tumbuh masa PMS pun dh mkin susut alhamdulilah berkat VCO and Collagen Catalyst mia rasa lebih bersemangat skang untuk berkerja.Selain tu mia bg kwn2 mia cba pulak...ni semua untuk bantu diorang tau..nak bg lbh berkayakinan and tampak lg sihat,cantik and cergas.Confirm x rugi kalo korang cuba.... :)

Oklah mia bg korang baca dulu tentang produk ni yer so korang akan lg paham..Kalo korang ade nak tnya pape just text me kat blo ni atau fb mia yer..mia akan reply asap.Ok guys...GTG now tcre...



CATALYST VIRGIN COCONUT OIL (VCO) SOFT GEL
 (RM39.90) 60 Capsules




Virgin Coconut Oil dalam bentuk kapsul Softgel bagi mudah diambil dan disimpan.
Diekstrak melalui proses fermentasi bioteknologi's bakteria, menghasilkan 60% peningkatan asid laurik .
Isi peningkatan asid laurik adalah untuk memperkuatkan sistem kekebalan tubuh.

Catalyst Virgin Coconut Oil memiliki sifat dan ciri-ciri yang membuatnya menjadi makanan berfungsi yang
lengkap yang diperlukan oleh tubuh anda untuk menjaga dan meningkatkan kesihatan anda.

KEBAIKAN VCO SOFTGEL

* Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
* Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
* Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
* Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
* Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
* Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
* Melindungi tubuh daripada kanser.
* Jerawat cepat susut
* Regular semula PMS anda
* Sistem penghadaman lebih baik
* Kesuburan
* Kurangkan rasa senggugut
* Batuk dan Selsema cepat hilang
* Mengurangkan tidur berdengkur

 KEBAIKAN VCO PADA WANITA HAMIL :

* Kurang masalah keletihan dan tidak bertenaga 
* Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat atau berminyak walaupun perubahan hormon berlaku sewaktu hamil
* Sistem penghadaman atau pencernaan berjalan  lancar (tiada masalah sembelit)
* Tiada masalah keputihan sewaktu hamil
* Masalah kulit meregang/merekah dapat di atasi (strechmark)
* Kulit bayi cantik, tiada jaundis/kuning
* Sentiasa bertenaga dan tidak letih (dalam tempoh 10 hari awal berpantang)

p/s: Kesan-kesan pengambilan Vco Catalyst mungkin berbeza pada setiap individu bergantung kepada hormon masing-masing.. 


CATALYST COLLAGEN
 RM 59.90 ( semenanjung)
 RM 65.90 ( sabah & sarawak)

WHAT IS COLLAGEN ABOUT?
Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
  • Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,
  • Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan
  • Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas
  • Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)
KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN:
  • kulit mula hilang keanjalan semulajadi&tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan
  • menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut
  • kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa
  • menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi.

KHASIAT  COLLAGEN
  •  membantu proses pemulihan osteoperosis & osteoarthritis
  •  mengembalikan kesegaran & keremajaan kulit
  •  mengatasi masalah kulit kusam,kering & berkedut
  •  membantu melicinkan kulit merekah dan kuku malap
  •  menyuburkan rambut agar kelihatan lebat & berkilau
  •  membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima
KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?
  • Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan
  • Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit
  • Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
  • Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut
  • Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah
  • Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau
  • Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima
  • Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
  • Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
  • Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar
  • Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga

KESAN MENGAMALKAN CATALYST COLLAGEN

- kulit tidak akan berminyak tetapi tidak terlalu kering
- dapat mengurangkan masalah JERAWAT (akan hilang)
- dapat mengurangkan PARUT-PARUT yang ada di kulit
- minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan menjadi lancar 



1 comment:

  1. visit here frm Egypt~

    http://coretanfadlisabri.blogspot.com/

    ReplyDelete